-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Militaire topsporters halen medailles binnen.

Militaire topsporters halen medailles binnen.

Verscheidene militaire topsporters hebben onlangs uitgeblonken tijdens internationale wedstrijden. Triatlon, zwemmen, wielrennen, judo en zeilen zijn maar enkele disciplines waarin Belgische medailles vielen.

In het triatlon won korporaal Fredrik Van Lierde in Nice voor de derde keer op rij de Ironman, met een nóg scherpere tijd. In het zwemmen won korporaal Brian Ryckeman goud op de 10 km in open water tijdens de Europe Open Water Cup op het Hongaarse Balatonmeer. In het Duitse Kiel wonnen eerste soldaten Roy Janssen en Yannick Lefebvre de Gold Fleet. Die prijs gaat naar de twintig beste zeilboten tijdens de Kieler Woche.

Op 22 en 23 juni vond in San Salvador de judowedstrijd Pan American Open plaats. In de categorie boven 100 kg ging de gouden medaille naar eerste soldaat Benjamin Harmegies. Eerste soldaat Kenneth Van Gansbeke behaalde de bronzen medaille in de categorie onder 66 kg.

Korporaal Maaike Polspoel en eerste soldaat Kaat Hannes plaatsten zich tweede en vijfde in het wielerkampioenschap van La Roche-en-Ardenne op 23 juni. Diezelfde dag behaalden eerste soldaten Jeff Luyten en Ruben Scheire de negende en elfde plaats op het Europees kampioenschap mountainbike in het Zwitserse Bern.