-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Militaire sporttrofeeën uitgereikt

Militaire sporttrofeeën uitgereikt

 

In Leopoldsburg werd op vrijdag 16 maart de beker van de CHOD uitgereikt, samen met andere trofeeën voor de beste sportprestaties en de sportverdienste van 2017.

De beker van de CHOD beloont de eenheden met de beste resultaten tijdens militaire kampioenschappen. Voor de grote eenheden (meer dan 300 personen) kwam het Bataljon Carabiniers Prins Boudewijn – Grenadiers (1 C-1 Gr) uit Leopoldsburg als winnaar uit de bus. De 10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen (10 Gp CIS) voerde het klassement aan bij de kleine eenheden (minder dan 300 personen).

De trofee voor de beste sportprestatie van het jaar in de categorie topsporters Defensie ging naar 1ste soldaat Marten Van Riel (triathlon). Hij behaalde in 2017 een overwinning op de wereldbeker en nog twee andere mondiale podiumplaatsen.

Korporaal Benjamin Harmegnies (judo) werd onderscheiden in de categorie militaire niet-topsporters. Harmegnies behaalde in 2017 zeven keer de top zeven van een grand prix in de categorie boven 100 kg.

Tot slot ging de trofee voor sportverdienste 2017 naar adjudant-majoor Marc Van Vleymen, als beloning voor zijn inzet voor de militaire sport sinds het begin van zijn loopbaan. Vandaag is Marc verantwoordelijk voor het beheer van de topsporters Defensie.