-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Militair academiejaar plechtig geopend

Militair academiejaar plechtig geopend

 

In het Jubelpark in Brussel vond op donderdagavond 10 oktober een militaire plechtigheid plaats. Daarmee opende de Koninklijke Militaire School (KMS) officieel haar academiejaar 2019-2020.

Meer dan 500 leerlingen en cursisten van de KMS waren aanwezig. Tijdens de ceremonie ontving onderluitenant Jens Parisis de Degen van de Koning. Sinds 1937 beloont die onderscheiding de meest verdienstelijke leerling-officier op basis van de eerste drie studiejaren.

Tijdens de avond ontvingen de nieuwe leerlingen ook de vaandels van hun promotie en maakten ze hun officiële intrede. Ze hebben intussen hun militaire initiatiefase van zes weken achter de rug. Daarbij hebben ze getoond dat ze beschikken over de noodzakelijke kwaliteiten om aan de KMS te starten.

Tal van hoge militaire en burgerlijke vertegenwoordigers woonden de plechtigheid bij. Onder hen de chef Defensie, generaal Marc Compernol, en minister van Defensie Didier Reynders. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen zorgde voor de muzikale ondersteuning.

De KMS geeft opleiding aan de toekomstige officieren van Defensie. Dit jaar ontvangt ze 553 leerlingen in diverse richtingen: polytechniek, sociale en militaire wetenschappen, de speciale divisie voor industrieel ingenieurs, het medisch-technisch korps en de Hogere Zeevaartschool, naast piloten van het hulpkader en luchtverkeersleiders.

Voor jongeren die bijna hun middelbaar beëindigen, organiseert de KMS regelmatig ontdekkingsdagen. De volgende zijn op 17 en 29 oktober!