-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Medische Component traint personeel woonzorgcentra

Medische Component traint personeel woonzorgcentra

 

Teams van het 2 Element voor Medische Interventie hebben van 13 tot en met 22 april training gegeven aan verzorgend personeel van vier woonzorgcentra in de regio Aalst. Alles kwam aan bod: van preventieve maatregelen tot het uitbouwen van een sasroutine voor eventuele besmette bewoners.

De teams van het 2 EMI, telkens een dierenarts(-assistent) en een ambulancier, hielpen het verzorgend personeel van de woonzorgcentra (WZC) om de beschikbare middelen zo correct mogelijk te gebruiken. Zo kunnen zij zowel zichzelf als hun bewoners maximaal beschermen en de verspreiding van Covid-19 in de WZC tegengaan.

"We krijgen massaal veel aanvragen voor steun", klinkt het bij de Medische Component. "Die worden altijd bestudeerd bij de FOD Volksgezondheid en de vier medical planners die wij daar nu hebben. Zij bekijken hoe wij steun kunnen leveren, in de vorm van mensen of materiaal."

"Dit zijn niet opdrachten die wij als onze kerntaken zien, maar door deze samenwerking kunnen zij zelf ook veel bijleren van het medisch personeel uit verschillende takken, van ziekenhuizen tot woonzorgcentra. Ook zij komen met fantastische initiatieven en ideeën om de nood te lenigen. Tegelijk vindt onze steun veel waardering, zowel bij het personeel als zeker bij de bewoners en hun families."

#COVID19BELDEF