-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Medisch-technisch korps op het terrein

Medisch-technisch korps op het terrein

 

Voor de kandidaten van het medisch-technisch korps organiseert de Medische Component elk jaar een zomerkamp. Tijdens dat kamp confronteren ze de kandidaten met de realiteit van het terrein en met de verschillende situaties waarin ze tijdens hun verdere loopbaan terecht kunnen komen. 

Het medisch-technisch korps (MTK) bestaat uit medische specialisten zoals artsen, apothekers en dierenartsen. Zij moeten ook over militaire vaardigheden beschikken, zodat ze zich tijdens buitenlandse opdrachten perfect in diverse detachementen kunnen integreren. 

Het MTK-kamp bestaat uit twee fases. De eerste week krijgen de kandidaten vooral militaire en medische theorie, aangevuld met informatie over het leven te velde die elke operationele militair nodig heeft. Tijdens de tweede week zetten de kandidaten tijdens een medische oefening de theorie om in de praktijk. In dit realistische scenario zijn de medische en militaire aspecten volledig met elkaar verweven. 

Met het MTK-kamp wil de Medische Component de kandidaten aanmoedigen om eenhoog competentieniveau te behalen en tegelijkertijd hun veelzijdigheid te tonen. Zo zullen deze specialisten in de toekomst de operaties van Defensie ten volle kunnen ondersteunen.