-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Marinecadetten gaan aan wal in Leopoldsburg

Marinecadetten gaan aan wal in Leopoldsburg

 

Het Koninklijke Marine Kadettenkorps (KMK) organiseert zo goed als elke schoolvakantie een kamp voor zijn cadetten. Omdat het in de winter te koud is om te varen, gooien ze het over een andere boeg. Deze krokusvakantie trokken ze naar Leopoldsburg.

De eerste zaterdag van de vakantie meren 44 marinecadetten aan in Leopoldsburg. Er staat hen een week vol activiteiten te wachten. Sommige van die activiteiten zijn dit jaar geïnspireerd door de tv-reeks Kamp Waes. Zo mochten de cadetten tijdens een van de droppings niet gepakt worden door het kader of er volgde een poids moral.

Daarnaast stond ook de Devil Run op het programma, weliswaar in een minder zware versie aangezien de deelnemers gemiddeld veertien jaar zijn. Ze kregen ook kaartlezen en een nachtdropping voorgeschoteld.

Donderdag nemen de ploegjes het tegen elkaar op tijdens allerlei opdrachten. Het zegevierende ploegje mag zichzelf de winnaar van de challenge noemen. Met de wind in de zeilen keren de leden van het KMK op 28 februari huiswaarts.