-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Luchtmachtexpositie wordt corona-triagepost

Luchtmachtexpositie wordt corona-triagepost

 

Sinds 25 maart gebruikt het Heilig Hartziekenhuis in Mol de luchtmachtexpositie als screening en dispatch in de strijd tegen het coronavirus. Het Molse ziekenhuis reageerde op een Facebookoproep met de vraag om een triagepost in te richten.

De Luchtcomponent verspreidde via Facebook een oproep van Aluvision, de producent van onze expositiepanelen, om ziekenhuizen te ondersteunen met ongebruikt standenmateriaal. Momenteel kan er geen enkele vakbeurs of expositie plaatsvinden en zo kunnen de Belgische standenbouwers toch een maatschappelijk bijdrage leveren.

Het Heilig Hartziekenhuis uit Mol had buiten een triagepunt nodig om de binnenkomende patiënten te screenen. Zieke mensen moeten zo snel mogelijk van niet-besmette mensen gescheiden worden. Bevestigde coronapatiënten verlaten de triagepost via een andere uitgang en volgen een andere route in het eigenlijke hospitaal. En zo levert onze expo een mogelijk levensreddende bijdrage aan de veiligheid in het ziekenhuis.

In normale omstandigheden vormt de expositie de ruggengraat van de rekruteringsacties van de Luchtcomponent. Door ze ter beschikking te stellen willen we meehelpen om toestanden zoals in Italië of Spanje te vermijden.

De panelen kunnen dienstdoen als scheidingwand in een noodhospitaal. Zo krijgen patiënten meer privacy en kunnen zorgverleners in beschermde omstandigheden blijven werken.

Een steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus, het geeft toch een fantastisch gevoel!

#COVID19BELDEF