-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Luchtmacht steelt de show

Luchtmacht steelt de show

 

De Luchtcomponent presenteerde op donderdag 4 april 2019 haar demonstratieteams op de luchtmachtbasis van Bevekom. De piloten van de verschillende toestellen trakteerden de aanwezige pers op enkele demonstraties.

Ook in 2019 toont de Luchtcomponent met opgemerkte vliegdemonstraties zijn capaciteiten weer aan het grote publiek. Drie teams vertegenwoordigen ons land op vliegshows in binnen- en buitenland. Op de luchtmachtbasis van Bevekom gaven ze de pers hiervan een voorsmaakje, aangevuld met een overvlucht van een NH90-helikopter met de nationale vlag.

De piloten gaven het beste van zichzelf onder toeziend oog van het Aviation Safety Directorate. Die veiligheidsdienst controleert of alle richtlijnen inzake vlieghoogte en -snelheid strikt worden nageleefd. Omdat de demoteams aan evenementen over de ganse wereld deelnemen, geniet de vliegveiligheid de hoogste prioriteit.

Wil je binnenkort het F-16-gevechtsvliegtuig, de Red Devils op de vier Marchetti's SF260 en de piloten van he A109-team zelf aan het werk zien? Al op 10 april opent de Luchtcomponent de vliegbasis van Bevekom voor de Beauvechain Air Base Day (BAB-day). Ook sportievelingen kunnen hier die dag terecht voor de eerste Runway Run.

Surf voor meer info naar de site van de Beauvechain Air Base Day.