-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Luchtcadetten krijgen hun vleugels

Luchtcadetten krijgen hun vleugels

 

48 luchtcadetten hebben op woensdag 22 oktober hun vleugels gekregen. Ze kregen dat kenteken opgespeld omdat ze met succes hun zweefvliegdiploma behaalden tijdens het zomerkamp van de Luchtcadetten, van 29 juni tot 20 juli in Weelde.

Om zes uur 's avonds verzamelden de eerstejaarscadetten zich op de campus Saffraanberg in Sint-Truiden om hun vleugels in ontvangst te nemen. Luitenant-generaal vlieger buiten dienst Guido Vanhecke, voorzitter van de koninklijke vereniging 'De Luchtkadetten van België' en generaal-majoor vlieger Frederik Vansina, commandant van de Luchtcomponent en voorzitter van het directiecomité van de luchtcadetten, reikten de kentekens uit.

Luitenant-generaal b.d. Vanhecke was de eerste om de eerstejaarscadetten proficiat te wensen. "Jullie hebben de eerste stap gezet naar de verwezenlijking van een droom", vertelt hij aan de cadetten voor hem. "Vergeet vooral niet te dromen en maak die dromen waar. Jullie hebben jullie vleugels niet gekregen, jullie hebben ze verdiend."