-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Laatste inschrijvingsdag voor sommige kandidaat-(onder)officieren

Laatste inschrijvingsdag voor sommige kandidaat-(onder)officieren

 

Van 11 tot 18 mei heeft Defensie opnieuw de inschrijvingen geopend voor een aantal vacatures voor officieren en onderofficieren. Vandaag, maandag 18 mei, hervat de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) haar opleiding, na twee maanden gesloten te zijn omwille van de coronacrisis.

De kandidaten en leerlingen die aan de KSOO hun opleiding volgen, vormen het toekomstige kaderpersoneel van Defensie. Hun militaire basisopleiding bestaat uit één of meerdere modules, afhankelijk van hun carrièrekeuze. Ze telt een deel theorielessen en meerdere trainingsweken zowel op de campus Saffraanberg als erbuiten.

Buiten de specifieke vakken ligt de klemtoon op de karaktervorming en de fysieke conditie. Tijdens de militaire initiatiefase (MIF) vergaren ze algemene kennis en technische vaardigheden om aan de slag te kunnen in de militaire wereld. Vervolgens kunnen ze met de kaderopleiding hun militaire, fysieke en professionele basisvaardigheden ontwikkelen. In de lange versie, leren ze tijdens de sectie-opleiding hoe het bevel te voeren over een kleine eenheid van een tiental militairen. Meer doorgedreven leren ze tijdens de pelotonsopleiding een peloton van een veertigtal personen commanderen.

Als steunpillaar van de instelling vormen onderofficieren een onmisbare schakel tussen officieren en soldaten. De opleiding bereid hen voor om zowel de ploegen te leiden als om de geplande acties op het terrein tot een goed einde te brengen. De totale duur van de opleidingscyclus voor een onderofficieren bedraagt drie jaar.

Er zijn nog steeds heel wat vacatures beschikbaar. Heb je interesse in een job bij Defensie? Bekijk ons jobaanbod!

#COVID19BELDEF