-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Koninklijke Militaire School opent haar deuren

Koninklijke Militaire School opent haar deuren

 

Naar jaarlijkse gewoonte opende de Koninklijke Militaire School (KMS) op zondag 22 maart haar deuren voor het grote publiek. Tijdens de Open Campus Day kon iedereen kennismaken met het reilen en zeilen aan de militaire universiteit en haar studierichtingen en faciliteiten ontdekken.

Zo'n 3.950 bezoekers kregen tijdens de Open Campus Day een rondleiding op de campus van de KMS. Daar konden ze onder begeleiding van studenten kennismaken met alle facetten van de enige militaire universiteit van België. Zo bezochten ze de laboratoria waar leerlingen onderzoek doen, de leslokalen en de uitgebreide sportinfrastructuur van de universiteit, waaronder een zwembad, dojo, fitnesszaal en klimmuur.

Defensie rekruteert dit jaar 700 nieuwe militairen, waaronder 120 officieren die volgend schooljaar starten aan de Koninklijke Militaire School. Die plaatsen invullen lijkt geen probleem. Tijdens de Open Campus Day schreven al 220 jongeren zich in om een carrière bij Defensie te starten. Dat zijn er zeventig meer dan in 2014.