-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Jobdag van de Luchtcomponent

Jobdag van de Luchtcomponent

 

Onder een zonnige hemel vond op vrijdag 7 maart 2014 in Bevekom de jobdag van de Luchtcomponent plaats. De zesde editie van Fly to your dream trok zo’n 350 bezoekers. Jongeren informeren over de mogelijkheden binnen de component en rekruteren, dat was het doel.

Op Fly to your dream konden jongeren van 16 tot 26 jaar kennismaken met de grote waaier aan carrièremogelijkheden binnen de Luchtcomponent. De nieuwe generatie kwam er rechtstreeks in contact met alle beroepen binnen de militaire luchtvaart.

Piloten, verkeersleiders, vliegtuigtechnici en tal van andere niet-technische functies passeerden de revue. Pas afgestudeerde militairen en hun ervaren collega’s stonden paraat om op de vragen van de bezoekers te antwoorden.

Tijdens het bezoek konden de jongeren de vloot van de Luchtcomponent ontdekken. Ze konden ook een F-16-vlucht volgen, een Embraer zien opstijgen en een parachutesprong van de paracommando’s meemaken. Alle omstandigheden waren dus perfect om een maximaal aantal potentiële kandidaten aan te spreken.