-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Jobdag Defensie en techniek

Jobdag Defensie en techniek

 

Op woensdag 3 april organiseerden Defensie, de VDAB en FOREM een jobdag om 500 technische profielen te vinden. Met de krapte op de arbeidsmarkt is dat een hele uitdaging, vooral bij een grootschalige aanwerving waarvoor Defensie nu staat.

Bij Defensie staan in totaal meer dan 2.000 vacatures open. Een kwart van die vacatures zijn voor technische profielen. Defensie zoekt op dit moment technici voor uiteenlopende specialisaties en niveaus. In de vraag naar nieuwe profielen speelt de technische vernieuwing bij Defensie een belangrijke rol. Defensie is onlangs gestart met de vernieuwing en aankoop van moderne voertuigen, schepen en vliegtuigen.

Om de vacatures ingevuld te krijgen, organiseerde Defensie op zes verschillende locaties in België een jobdag. Een ervan was bij het opleidingscentrum van de VDAB in Zeebrugge. Daar stonden vooral de technische functies bij de Marine centraal.

In de namiddag konden de geïnteresseerden het fregat Louise-Marie bezoeken. Bij de verschillende departementen aan boord lag de nadruk eveneens op de technische jobs bij de Marine. De waaier aan mogelijkheden in de vloot is erg groot. De Marine zoekt immers tal van technici gespecialiseerd in propulsie, scheepswerktuigkunde, wapentechniek en scheepselektronica. Het twintigtal kandidaten dat op ontdekkingstocht kwam, was alvast aangenaam verrast door de mogelijkheden.