-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Het Belgische detachement in Libanon viert 21 juli

Het Belgische detachement in Libanon viert 21 juli

 

Ondanks de afstand hebben de militairen van het Belgische detachement in Libanon hun Nationale Feestdag in stijl gevierd.

Na enkele dagen voorbereiding hebben alle militairen in Libanon hun mooie land gevierd.Op 20 juli vonden de eerste nationale feetselijkheden plaats in Naqoura (hoofdkwartier van UNIFIL, de interimmacht van de Vernenigde Naties in Libanon) op initiatief van de Belgische vertegenwoordiger op de UNIFIL-staf, luitenant-kolonel Eric Carette. Tijdens de receptie konden de Belgische gasten en hun collega’s uit de andere deelnemende landen proeven van echte, ‘huisgemaakte’ frieten en typisch Belgische dranken.

Op 21 juli was het feest in het VN-kamp 2-45 in At-Tiri, waar de Belgen hun kantonnement hebben. Na een kleine parade en een uitgebreid ontbijt, eindigde de dag met een grote maaltijd waarbij ook de naburige militaire delegaties waren uitgenodigd. Er waren vertegenwoordigers van het Finse en Ierse detachement, maar ook VN-observatoren. De Belgen hebben hun beste beentje voor gezet om hun geliefde land te vieren zoals het hoort.