-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Generaal-majoor Devogelaere ridder in het Franse Erelegioen

Generaal-majoor Devogelaere ridder in het Franse Erelegioen

 

Generaal-majoor Peter Devogelaere is op 22 februari toegetreden tot de selecte groep Belgen met een onderscheiding van het Légion d'honneur. Die plechtigheid vond plaats op de Franse ambassade in Brussel.

"Generaal, in naam van de president van de republiek en op basis van de machten die ons zijn toevertrouwd, benoemen wij u tot ridder in het Légion d'honneur." Met die woorden benoemde Claude-France Arnould, de Franse ambassadrice in België, generaal-majoor Devogelaere in de nationale orde van het Légion d'honneur, de hoogste eervolle onderscheiding in Frankrijk.

De ambassadrice had het over de carrière van de huidige kabinetschef van Defensie van vicepremier en minister van Defensie en Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Ze benadrukte ook dat de generaal-majoor belangrijk werk had verricht aan het hoofd van de Europese trainingsmissie in Mali (EUTM), vooral met zijn steun aan de Franse operatie Barkhane.

"U bent een voorbeeld voor de gemeenschappelijke visie en de solidariteit tussen onze landen, waar wij veel belang aan hechten in onze bilaterale contacten en binnen de Europese Unie. Mensen zoals u, met uw ervaring, hebben dus een belangrijke rol in de strategische context van vandaag", besloot Claude-France Arnould.