-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Frankrijk decoreert hoofd havenkantoor Zeebrugge

Frankrijk decoreert hoofd havenkantoor Zeebrugge

 

Naar aanleiding van de herdenkingsplechtigheid van 11 november in Brussel heeft Frankrijk Dominique Fanuel gedecoreerd, het hoofd van het havenkantoor van de marinebasis in Zeebrugge.

Eerste meester-chef Dominique Fanuel werd onderscheiden met de nationale defensiemedaille, samen met zeven andere Belgische militairen en een Portugese officier. Dat gebeurde door de Franse ambassadeur in België, Helène Farnaud-Defromont, vergezeld door de militaire attaché, commandant Lamour de Caslou.

Dominique Fanuel staat al enkele jaren aan het hoofd van het havenkantoor van de marinebasis. Hij is een essentiële schakel om de vele aanlopen van Franse schepen in België voor te bereiden en uit te voeren. In 2017 organiseerde hij met name de evacuatie van een Franse duiker met een Belgische militaire helikopter en zijn repatriëring naar Frankrijk. Hij heeft bijgedragen aan de operationele efficiëntie van de Franse marine en werd bekroond met de Médaille de la défense nationale échelon bronze met vermelding ‘Marine nationale’.

Het is een grote eer voor deze zeeman, die op dit moment een vrijwillige dienst als mentor uitvoert na een drukke carrière bij onze marine.