-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Ethanol voor Luikse ziekenhuizen

Ethanol voor Luikse ziekenhuizen


Op 1 april heeft het Competentiecentrum voor Rollend Materieel en Bewapening (CC R&A) in Rocourt zo'n 1.700 liter ethanol bedeeld aan dertien ziekenhuizen in de provincie Luik.

Op vraag van de gouverneur riep de provincie Luik woensdag de hulp in van Defensie. Binnen het federaal plan voor logistiek beheer van medisch beschermingsmaterieel doet de kazerne in Peutie dienst als centrale opslagplaats. Het militair provinciecommando Luik is het regionale verdeelcentrum voor de provincie.Om 9.00 uur stond de eerste klant aan het kwartier in Rocourt om zijn dotatie op te halen.

"Vanuit het provinciecommando doen we de verdeling van onder meer mondmaskers en babyfoons naar ziekenhuizen, de hulpzone, dokters, verpleegkundigen, enzovoort", zegt commandant Marc Franck. "Hier gaat het echter om een bedeling van ethanol en dat kunnen wij om veiligheidsredenen in die hoeveelheden niet stockeren ".

Het CC R&A in Rocourt is een eenheid van de Algemene Directie Materiel Resources en voldoet wel aan de nodige voorschriften. Het werd ingeschakeld om zo'n 350 bidons van 5 liter te stockeren en bedelen. Het ethanol wordt gebruikt om materieel zoals ziekenwagens voor Covid-19-patiënten volledig te ontsmetten.

Tegen de middag haalde elk gecontacteerd ziekenhuis zijn dotatie op.

#COVID19BELDEF