-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Ereparade aan het Jubelpark

Ereparade aan het Jubelpark


De volledige Koninklijke Militaire School (KMS) heeft op donderdag 10 oktober 2013 een parade gehouden aan het Jubelpark in Brussel. Bij de opening van het academiejaar 2013-2014 bezetten meer dan 800 leerlingen de esplanade onder begeleiding van de Muziekkapel van de Gidsen.

Elk jaar, op de tweede donderdagavond van oktober, organiseert de Koninklijke Militaire School (KMS) de erkenningsplechtigheid voor de nieuwe lichting leerlingen. Daarmee opent de KMS officieel het academiejaar, in aanwezigheid van de hoogste militaire en burgerlijke vertegenwoordigers.

Elk studiejaar krijgt een eigen peter en vaandel toegewezen naargelang zijn academische specialiteit. Tussen de studenten op het plein staat Simon Derwael, onderluitenant bij de 167ste promotie polytechniek. Op zijn 22ste ontvangt hij de degen des Konings uit handen van de vertegenwoordiger van onze vorst. Als beloning voor de uitstekende resultaten in de eerste drie jaren mag Simon de fijn gegraveerde eresabel van de Koning ontvangen.

Die traditie begon in 1937 en beloont de student die uitblinkt in de vier domeinen van de vorming aan de KMS: sportief, militair, academisch en karakterieel.