-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Een groots 2020 voor Topsport Defensie?

Een groots 2020 voor Topsport Defensie?

 

Op vrijdag 8 november verzamelden de militaire topsporters op het kabinet van de Chef Defensie. Een moment om terug te blikken op het voorbije seizoen maar ook om vooral uit te kijken naar volgend jaar. Enkele atleten hebben in 2020 een nieuwe afspraak met de geschiedenisboeken.

Defensie telt momenteel 21 topsporters waarvan een groot deel vrijdag op de afspraak was in de Lambermont. In 2019 mocht België opnieuw genieten van enkele mooie prestaties van de militaire atleten. Uiteraard waren ook de militaire wereldspelen in Wuhan de voorbije maand een van de hoogtepunten voor topsport Defensie waar de delegatie met drie medailles naar huis terugkeerde. Hiervoor zetten zowel de Minister van Defensie Didier Reynders alsook de chef Defensie, generaal Marc Compernol de atleten in de bloemetjes.

Vanaf nu blikken de atleten vooruit richting 2020 en dat doen ze niet alleen. Minister van Defensie Didier Reynders looft te prestaties van de topsporters: “Atleet zijn van Defensie reikt verder dan het beoefenen van zijn of haar discipline. Een voor een zijn al deze atleten ambassadeurs voor Defensie of nog beter, ons land. Ik ben dan ook zeer trots om te zien hoe onze krijgsmacht deze topsporters ondersteunt in het nastreven van hun dromen. Al dan niet vanop de eerste rij, ik zal ook volgend jaar en de jaren nadien voor allen blijven supporteren.”

In 2020 staan uiteraard de Olympische Spelen in Tokyo centraal binnen de sportwereld. Twaalf Topsporters bij Defensie doen er dan ook alles aan om erbij te zijn. Daarnaast is het ook uitkijken of de mannen van het parachuteteam HayaBusa erin slagen om andermaal hun wereldtitel te verlengen. Voor Frederik Van Lierde breekt op 1 januari zijn afscheidsjaar als topsporter aan. Benieuwd of de voormalige ‘Sportman van het jaar’ nog een zege kan toevoegen aan zijn indrukwekkend palmares.

Een andere bekende triatleet, Marino Vanhoenacker, beëindigde dit jaar zijn carrière waarin hij Defensie heel wat kippenvelmomenten schonk. Het einde als atleet betekent echter niet het einde van zijn carrière binnen Defensie, een belangrijk signaal voor alle huidige en toekomstige Topsporters bij Defensie.