-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Een assistent-dierenarts die voor geen kleintje vervaard is

Een assistent-dierenarts die voor geen kleintje vervaard is

 

Het detachement BELUFIL 14_06 telt tussen zijn personeel een assistent-dierenarts als hygiënespecialist. Van levensmiddelen tot de waterkwaliteit, op elk moment waakt hij over onze veiligheid … en doet nog zoveel meer!

Zijn belangrijkste taken zijn de controle van de waterkwaliteit, de etenswaren of de mess en de restaurants die wij gewoonlijk bezoeken. De voedselveiligheid is in goede handen!

En dat is niet alles. Op maandag 7 juli heeft hij ook Splent de hond geholpen. Het arme dier had een hagelschot in zijn voorpoot gekregen en moest geopereerd worden om te voorkomen dat de infectie zich zou uitbreiden. Omdat daar aangepaste middelen en kennis voor nodig zijn, heeft hij die ingreep uitgevoerd in overleg met de dierenarts van het naburige Franse detachement. Tijdens de operatie van meer dan twee uur assisteerde onze assistent-dierenarts zijn Franse collega op professionele en nauwgezette wijze. Vandaag heeft Splent enkel nog een litteken, als aandenken aan zijn redding door een Belgische militair.

Maar daar stoppen de lotgevallen van onze held niet. Op woensdag 9 juli heeft hij de drie vaten van 20.000 liter ontsmet die als buffervoorraad dienen voor het huishoudwater. Dat deed hij in een tenue dat erg op een duikersuitrusting lijkt. Uitgedost met beschermende kledij, een klimgordel, apparatuur om zelfstandig te ademen en met de hulp van Finse brandweerlieden (van het Finse en Ierse contingent in ons kamp) desinfecteerde hij de drie vaten die enkele uren voordien leeggemaakt waren.