-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie, let's get digital!

Defensie, let's get digital!

 

Het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen opende op 7 maart zijn deuren voor jongeren met Let's get digital. Dit project brengt de digitalisering van de maatschappij extra in kaart. Opleidingen en jobs binnen dit vakgebied stonden deze dag centraal en hierbij kon Defensie uiteraard niet ontbreken.

Voor één dag streek radiozender MNM in het MAS neer om van daaruit radio te maken. Naast de live-uitzending waren ook een resem aan workshops aanwezig om de 'digitale revolutie' in kaart te brengen. Defensie en hightech kunnen samen perfect door één deur en dat werd op dit evenement duidelijk gemaakt. Zowel de Koninklijke Militaire School (KMS) als het Bataljon ISTAR stonden paraat om de digitalisering bij Defensie te promoten.

Het bataljon ISTAR demonstreerde hoe digitalisering tijdens militaire operaties gedaante krijgt. Bezoekers konden zelf de camera's van de pantservoertuigen Dingo en Pandur bedienen. Ook de Raven, de nieuw aangekochte mini-drone, stelden de militairen voor aan het publiek. Een workshop van de KMS overliep talloze projecten binnen verschillende onderzoekdomeinen en bewees dat Defensie op vlak van technologie niet stilstaat. Op deze manier toonde de KMS aan dat ze ook garant staat voor het afleveren van master- en doctoraatdiploma's.

"Zelf wou ik graag burgerlijk ingenieur worden," vertelt Sam, laatstejaarsleerlinge van de KMS, "maar later vernam ik dat een opleiding 'Polytechniek' bij Defensie mogelijk was en dit leek me wel wat. De studie sprak me zeer aan, zeker in combinatie met het militaire aspect waar ook leiderschap, sociaal contact en sportieve vaardigheden belangrijk zijn. De opleiding staat ook garant om in de toekomst een unieke richting uit te gaan. Zo is de ballistiek van wapensystemen een interessant onderwerp, iets waarmee je bij een burgeropleiding niet meteen in contact komt. Ik kijk er dan ook naar uit om hiermee aan de slag te gaan, hopelijk aan boord van een marineschip."

Ben je zelf geïnteresseerd in een academische opleiding bij Defensie? Op 18 maart opent de KMS in Brussel haar deuren tijdens de 'Open Campus Day'. Hier kunnen jongeren die een carrière als officier bij Defensie ambiëren met hun vragen terecht.