-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie hijst de regenboogvlag

Defensie hijst de regenboogvlag

 

Sinds donderdag 16 mei wappert de regenboogvlag aan het kabinet en het hoofdkwartier van Defensie. Daarmee betoont Defensie zijn steun aan het federale LGBTQI-overheidspersoneel en het samenleven in diversiteit.

Onder het thema #AllForOne vindt nog tot en met 19 mei het Pride Festival plaats in Brussel en heel België. Op 17 mei is het de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie.

Het Pride Festival is elk jaar een periode van feestelijke evenementen en activiteiten die op zaterdag 18 mei 2019 uitmonden in de Belgian Pride, een kleurrijke optocht in het centrum van Brussel.

Op vraag van de Belgian Defence Rainbow Community (BELDEFRAC) gaf minister van Defensie Didier Reynders zijn toestemming om voor het eerst de regenboogvlag te hijsen aan het kwartier Koningin Elisabeth in Evere.

Hiermee toont Defensie dat alle personeelsleden, ongeacht hun seksuele geaardheid, genderidentiteit of -expressie over gelijke kansen beschikken en op dezelfde manier worden gewaardeerd en aangemoedigd. Dit signaal draagt ertoe bij dat de LGBT-personeelsleden zich aanvaard en naar waarde geschat voelen.

Ontdek het volledige programma van het Belgian Pride Festival.