-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De Marine verwelkomt twintig nieuwe matrozen

De Marine verwelkomt twintig nieuwe matrozen

 

Op vrijdag 29 maart vond in het Competentiecentrum van de Marine de ceremoniële brevetuitreiking en eedaflegging plaats van twintig matrozen. De aanleiding: het succesvol beëindigen van de basiscursus nautische kennis. 

Tijdens de plechtigheid, voorgezeten door fregatkapitein Peter Ramboer, commandant van het Competentiecentrum van de Marine, legden de twintig kandidaten hun eed af. Daarmee bevestigt elke militair zijn of haar engagement tegenover het staatshoofd en de Natie.

Deze jongeren, in de fleur van hun leven, gaan ervoor. Elk heeft zo zijn of haar redenen om voor een job bij de Marine te kiezen. De ene is kandidaat-kok en zal in de toekomst een belangrijke job hebben, want een goeie kok is belangrijk voor een goede sfeer aan boord. Anderen kozen eerder voor het avontuur en buitenlandse opdrachten en willen vooral ten dienste van hun land staan. De nieuwe lichting is alvast uit het goede hout gesneden. Vanaf deze week beginnen ze aan hun specialiteitsopleidingen en zullen ze bovendien ook vele weken stage lopen aan boord.

Werken bij de Marine en op zee is een verbintenis voor het leven. De Marine heet hen allemaal welkom in haar rangen en wenst hen veel succes met hun toekomstige job.