-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De Luchtcomponent, meer dan honderd beroepen!

De Luchtcomponent, meer dan honderd beroepen!

 

Ruim vijfduizend geïnteresseerden bezochten op zondag 15 maart 2015 de campus Saffraanberg in Sint-Truiden. Daar vond naar jaarlijkse gewoonte de Open Campus Day plaats.

Onder hen ook bijzonder veel jongeren die geïnteresseerd zijn in een loopbaan bij Defensie. Zij konden er zich onder meer informeren over de mogelijke opleidingen bij de strijdkrachten of de rekruteringsvoorwaarden. Aan de Koninklijke School voor Onderofficieren, zoals de school officieel heet, vormt Defensie het gros van zijn onderofficieren. Ook de Luchtcomponent was er van de partij.

Onder de bezoekers aan de luchtmachtstand was ook de minister van Defensie, Steven Vandeput. Hij bezocht de opendeurdag om van nabij kennis te maken met de opleidingsinstellingen van zijn departement. Minister Vandeput nam er plaats in de stoel van een F-16-vluchtsimulator. De simulator is ingebouwd in een replica van een echte F-16-cockpit. Het team van de dienst Public Relations stond de minister met raad en daad bij.

Met de simulator wil de Luchtcomponent jongeren warm maken voor het beroep van piloot, een van de knelpuntberoepen bij Defensie. De vluchtsimulator was trouwens een van de trekpleisters op de Open Campus Day. Maar ook wie ervan droomt om vliegtuigtechnicus of luchtverkeersleider wil worden kon op deze stand de nodige informatie inwinnen.

Onder de leuze 'De Luchtcomponent, meer dan honderd beroepen! Zeker ook eentje voor jou!', organiseert de Luchtcomponent op 8 april, tijdens de paasvakantie, het grote evenement 'Fly to your dream'.