-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De Leopold 1 aangemeerd in Manhattan

De Leopold 1 aangemeerd in Manhattan

 

Het fregat Leopold 1 en de andere schepen van de NAVO-vloot SNMG 1 hebben op 30 augustus een belangrijke tussenstop gemaakt in Manhattan. Na enkele dagen herbevoorrading in de haven stoomt de vloot daarna verder naar de Canadese haven van Halifax.

De vloot SNMG 1 heeft er al meer dan een week intensieve oefeningen opzitten in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van de staat Virginia. Op donderdag 29 augustus zette ze koers naar de staat New York en het beroemde eiland met het Vrijheidsbeeld. Na minder dan 48 uur varen deed de vloot de haven van Manhattan aan, in de schaduw van het befaamde vliegdekschip-museum Intrepide.

Het is uitzonderlijk dat een bemanning deze wereldstad over het water kan bezoeken. Het is al meer dan tien jaar geleden dat het vorige Belgische fregat op de Hudsonrivier voer. Na het noodzakelijke onderhoud van de scheepssystemen greep het personeel de kans om de beroemde straten van de Big Apple te ontdekken.

Over enkele dagen zet de permanente NAVO-vloot haar opdracht verder. Dan vertrekt ze naar Canada voor nieuwe manoeuvres tijdens de oefening Cutlass Fury.