-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De infrastructuurploeg: onmisbaar achter de schermen

De infrastructuurploeg: onmisbaar achter de schermen

 

De infrastructuurploeg telt vier personen: een elektricien-schilder, een loodgieter-soldeerder, een timmerman-metser en een ploegchef met een opleiding elektriciteit en bouwkundige mechanica. Een heleboel capaciteiten en kwaliteiten dus, die sterk gewaardeerd worden binnen het detachement.

Het VN-kamp 2-45 van het contingent BELUBATT biedt redelijk wat comfort. De infrastructuur is eenvoudig, maar vooral functioneel. Ze heeft echter te lijden onder de tand des tijds en het intensieve gebruik. Om het detachement operationeel te kunnen houden, moeten ook zijn installaties in goede staat blijven. Daaraan werkt de infrastructuurploeg van BELUBATT voortdurend achter de schermen.

“Ons werk bestaat erin te zorgen dat de Belgische installaties van het kamp operationeel blijven”, vertelt de ploegchef. “We ondersteunen ook de missie door de elektriciteit- en watervoorziening te verzekeren en de infrastructuur en het sanitair te onderhouden. Mijn ploeg voert ook kleine werken uit die het comfort van het personeel verbeteren. Zo maken ze bijvoorbeeld kleerkasten en andere voorwerpen die het leven vergemakkelijken. We doen hier bijna hetzelfde werk als in België, met dat verschil dat we ons moeten aanpassen aan de beschikbare materialen en omstandigheden.”

De technici beschikken nog over andere vaardigheden die van pas komen tijdens een militaire operatie. Zo kan de loodgieter ook overweg met een Bobcat en hielp hij een Finse ploeg een speelplein te renoveren in het naburige dorp Ain Eibel.

Kortom: een polyvalente en professionele ploeg, ten dienste van het hele detachement.