-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De Godetia solidair tijdens missie

De Godetia solidair tijdens missie

 

De Godetia neemt op dit moment deel aan de Maritime Capacity Building missie in de Atlantische Oceaan, meer bepaald voor de West-Afrikaanse kusten. Na een stop in Kaapverdië zette het commando- en steunschip Godetia koers naar Gambia voor een humanitaire missie.

Gedurende de reis kijkt het schip uit naar eventueel verdachte schepen. Op deze manier draagt België bij aan de beveiliging van de West-Afrikaanse kusten. Die vormen een belangrijk deel van de smokkelroute voor drugs die vanuit Zuid-Amerika verscheept worden.

Op 28 april bereikte het schip Banjul, de hoofdstad van Gambia. Daar werd 35 kubieke meter goederen gelost, bestemd voor verschillende lokale hulporganisaties. Tijdens een persconferentie aan boord stelde commandant van de Godetia, korvetkapitein Gert Laenen, het project van Defensie en de stad Oostende ten voordele van de bevolking van de stad voor aan de verzamelde lokale pers. Zo werden de banden tussen de drie spelers nog versterkt: Oostende is zowel meterstad van de Godetia als zusterstad van Banjul.

"Solidariteit is belangrijk," licht Gert Laenen toe. "Daarom hebben wij deze hulpgoederen, geschonken door Oostende aan Banjul, vervoerd. We hebben ook onze rol als ambassadeurs van België. We reizen de wereld rond en verzorgen contacten tussen Belgische diplomaten, plaatselijke autoriteiten, burgers en militairen, om de banden met ons land te helpen verstevigen."