-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Brussel kleurt zwart-geel-rood

Brussel kleurt zwart-geel-rood

 

Duizenden Belgen hebben de Nationale Feestdag in Brussel gevierd. Voor deze hoogdag trokken verschillende instellingen en organisaties alle registers open om de bezoekers een aangename dag te laten beleven. Ook Defensie had een heus Defensiedorp op poten gezet. Bovendien trok het defilé naar jaarlijkse gewoonte weer veel toeschouwers.

21 juli begon vrij bewolkt met hier en daar een regenbui, maar als snel verdreef de zon de wolken. Toen kon het feest pas echt beginnen. Op de stands van Defensie kregen jong en oud de kans om het leger van dichtbij te leren kennen. Voor de allerkleinsten waren er doe-opdrachten om zo proefondervindelijk verschillende jobs uit te proberen. Zo mochten ze zelf brancardier, ontmijner of F-16-piloot spelen.

Tijdens het defilé stonden de toeschouwers rijen dik om de medewerkers en voertuigen van zowel Defensie, politie, civiele bescherming, brandweer, B-FAST als het Rode Kruis te bewonderen. Ook de koninklijke familie keek met veel interesse naar het schouwspel van de veiligheidsinstellingen van hun land.

Voor Defensie is deze editie alvast geslaagd, want een foutloos defilé afleveren met honderden deelnemers is toch telkens weer een huzarenstukje.