-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bloednodige steun in Mali

Bloednodige steun in Mali

 

Defensie stuurde onlangs een pakket medisch materieel naar Mali als steun aan de Europese opleidingsmissie EUTM. Op 14 mei overhandigde een Belgisch detachement het geschenk in het trainingskamp van Koulikoro.

Met de opdracht European Union Training Mission (EUTM) helpen België en 27 andere Europese landen Malinese strijdkrachten opleiden. Naast personeel hebben ze daarvoor echter ook materieel nodig. Daarom besliste het ministerie van Defensie om een pakket met medisch trainingsmaterieel samen te stellen. Daarmee kunnen de instructeurs van EUTM de medische opleiding zo realistisch mogelijk laten verlopen.

De stafchef van de EUTM, kolonel Francisco Javier Alonso-Minon Diez, was erg tevreden met de genereuze steun van Defensie: "Met elf instructeurs ter plaatse had België al een belangrijke inbreng in het opleidingstraject van de EUTM. Hun extra steun met het didactisch materieel is mooi en ook broodnodig. We hebben met de EUTM immers geen budget om eigen materieel aan te schaffen. Daarvoor rekenen we op onze partnerlanden."

"Hopelijk volgen binnenkort ook andere landen het Belgische voorbeeld", gaat de kolonel verder. "Het Malinese leger levert een harde strijd tegen terrorisme. Daarvoor is deze opleiding nodig: om de plaatselijke strijdkrachten te versterken en vooral levens te redden in tijden van nood."