-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bijna 25.000 wandelaars op zomerse IJzermars

Bijna 25.000 wandelaars op zomerse IJzermars

 

Tijdens de 47ste editie van de Vierdaagse van de IJzer mocht de Westhoek opnieuw heel wat bezoekers ontvangen. Van 20 tot 23 augustus organiseerde Defensie dit grootse wandelevenement waarvoor 24.790 deelnemers op de afspraak waren.

De Vierdaagse van de IJzer is een internationale mars die Defensie organiseert in samenwerking met de gemeente Koksijde en de steden Diksmuide, Poperinge en Ieper. De succesformule bleef behouden en zo fungeerden de vier gemeenten opnieuw als start- en aankomstplaats voor vier dagen vol wandelplezier.

Gedurende vier dagen kon de Westhoek weer het beste van zichzelf tonen: van de kilometers kustlijn, langsheen de pittoreske dorpen en velden middenin de West-Vlaamse polders, voorbij de historische monumenten van WO I tot aan de befaamde Menenpoort in Ieper. Jong en oud waren welkom en konden onderweg hun ogen de kost geven tijdens de vele militaire parades en animaties door de lokale inwoners.

Ook dit jaar ontving Defensie militaire wandelaars uit verschillende landen, die met hun deelname hulde brachten aan de donkere periodes van vorige eeuw. Iedere dag kregen de deelnemers vier parcours voorgeschoteld van 8, 16, 24 of 32 kilometer. De routiniers die vier dagen op een rij de langste mars afwerkten, mochten nadien de medaille 'Vierdaagse van de IJzer' in ontvangst nemen. Die mochten ze nadien fier tonen tijdens het slotdefilé op de Grote Markt van Ieper.