-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bezoek onze pop-up store in Luik

Bezoek onze pop-up store in Luik

 

Sinds 17 februari heeft Defensie de Médiacité in Luik ingenomen. Daar verwelkomen ze mensen die een militaire job overwegen en beantwoorden ze hun vragen. Vorige week zetten de vier componenten hun beroepen in de kijker met een stand aan de andere kant van de galerij.

“Mensen willen vaak uitleg omdat ze niet weten dat Defensie zoveel beroepen telt. We informeren hen over de toegangsvoorwaarden en selectieprocedures”, vertelt commandant van het vliegwezen Eric Croquet, directeur van het Informatiecentrum (IC) van Luik.

Wie naar de pop-up store komt, krijgt een antwoord op haar of zijn vragen en kan zich inschrijven voor een groepssessie in het IC. “We hebben de inschrijvingen voor die infosessies verdubbeld”, verheugde hij zich.

De keuze van het winkelcentrum is niet toevallig: de plaats is drukbezocht, vooral door vrouwen. Terwijl het IC meestal maximaal tien procent vrouwen ontvangt, stijgt dat percentage in de pop-up store tot vijftig.

Het militair personeel in de Médiacité verwelkomde de eerste week tussen 120 en 150 mensen per dag. Dat was iets minder tijdens de tweede week, waarschijnlijk vanwege de krokusvakantie. Daar was tijdens de vakantieweek een stand  geïnstalleerd waarin de verschillende componenten zich opvolgden. Het accent lag nog meer op de voorstelling van de specifieke beroepen.

Het Special Operations Regiment had zijn personeel, zwaar materieel, bewapening en foto's in de winkelgalerij opgesteld. “Hier tonen we de wereld van de speciale operaties. Zo willen we de mensen bewustmaken dat dit een intens en zwaar beroep is”, aldus eerste sergeant Remi Berghmans. "Bovendien kunnen we zo contact leggen en een band opbouwen met burgers van alle leeftijden.”

De pop-up store van Luik is tot 14 maart dagelijks toegankelijk van 10.00 tot 20.00 uur (vrijdag om 21.00 uur) in de buurt van het Médiacité -infopunt.

In Vlaanderen kan je terecht in het shoppingcentrum van Wijnegem.