-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Bevelsoverdracht van BELUFIL 14_02 naar BELUFIL 14_06

Bevelsoverdracht van BELUFIL 14_02 naar BELUFIL 14_06

 

Op woensdag 25 juni was er een plechtigheid voor de bevelsoverdracht tussen het vertrekkende detachement BELUFIL 14_02 en het nieuwe detachement BELUFIL 14_06.

Van februari tot juni 2014 heeft het Nederlandstalige detachement BELUFIL 14_02 zijn opdracht in Libanon met succes uitgevoerd. De twee laatste weken bestond hun hoofdtaak er vooral uit om de ervaring en kennis die ze gedurende vier maanden hadden opgedaan, over te dragen aan het nieuwe, Franstalige detachement BELUFIL 14_06, pas aangekomen in Libanon.

In die periode voerden de diensthoofden hun ‘overgave-overname’ uit met de nieuwe verantwoordelijken. Ook al waren ze terecht ongeduldig om terug naar huis te vertrekken, toch heeft het vertrekkende detachement de nieuwelingen hoffelijk en professioneel ontvangen en hen het bevel overgedragen. Voor hen is nu het moment gekomen om hun vier maanden voorbereiding in België in de praktijk te brengen, terwijl hun voorgangers hen nog enkele dagen kunnen ondersteunen.

Na die twee weken kwam er op 25 juni een einde aan de opdracht van BELUBATT 23 en begin BELUBATT 24. Dat gebeurde met een parade van bevelsoverdracht, geleid door Luitenant-kolonel Eric Carette en in aanwezigheid van de adjunct-commandant van de UNIFIL-troepen, Brigadegeneraal Tarundeep Kumar. De nieuwe detachementscommandant, Kapitein-commandant Olivier Rousseau nam met trots en eer het vaandel van de missie in ontvangst.