-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

21 juli om trots op te zijn

21 juli om trots op te zijn

 

De nationale feestdag stond opnieuw garant voor een grote volkstoeloop richting onze hoofdstad. Het militaire defilé vormde zoals elk jaar de grote attractie. Maar liefst 100.000 toeschouwers stonden langs de kant van de weg om het spektakel te bewonderen.

21 juli moet altijd een groot feest zijn en dat was het dit jaar ook opnieuw. Jong en oud zakten richting Brussel af om te genieten van de festiviteiten. Zowel in het Warandepark als op het Paleizenplein krioelde het van de massa die een brede waaier aan activiteiten voorgeschoteld kregen.

Het defilé was opnieuw een van de hoogtepunten. Het volledige parcours dat moest afgelegd worden kleurde zwart-geel-rood en onder luid applaus maakten de meer dan 900 militairen hun grote intrede. Met een mix van historische militaire voertuigen, jonge cadetten en stagiaires, buitenlandse delegaties en uiteraard onze eigen troepen werd het programma door de menigte zeer gesmaakt.

Maar de nationale feestdag is meer dan het defilé alleen. In het Warandepark konden de aanwezigen genieten van talloze activiteiten en muzikale optredens. Defensie nam de Kunstberg in en doopte deze locatie om tot een waar militair dorp. De aanwezigen konden er kennis maken met onze mannen en vrouwen van alle verschillende componenten en konden zelf aan de slag met het aanwezige militaire materieel.

Het weer zorgde voor de kers op de taart. Op deze zomerse dag toonden de Belgen hun verbondenheid wat leidde tot dit groots feest. Defensie kan niet meer dan de aanwezigheden bedanken die massaal hun waardering toonden voor het werk van onze mannen en vrouwen.

Bedankt hiervoor.